Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Det er ikke noget værre end langsomt internet, og det er absolut en af de største irritationer, når du gamer online spil eller arbejder hjemmefra.

Det kan mildt talt både nedsætte ens arbejde negativt, og hvis man døjer med langsomt internet, kan det være du man finde en anden internetudbyder, hvis du ikke har prøvet disse metoder.

Fix et langsomt internet og genstart router

Dette kan være mange tilfælde fixe et stort problem med et langsomt internet. Faktisk så skal en bredbånd router genstartes indgang imellem, før du kan få det fulde udbytte ud af dit internet.

genstart router wifi router

Det kan med andre ord frigøre eventuelle hængende processer, som kan forårsage langsomheden. Det tager cirka 10 minutter fra du genstarter routeren til at du kan komme på internettet igen.

Opdatere din router jævnligt

Husk endelig, at din router og dit modem har den nyeste firmware, og at alle dine enheder har de nyeste opdateringer. Dette skal gøres cirka hver 3 måned eller gerne før, da det kan påvirke internetforbindelsen drastisk.

Brug kabel fremfor et trådløst netværk

Hvis det kan lade sig gøre , så brug et kabel i stedet for trådløs forbindelse. Computerspillere eller folk der arbejder i hurtigt tempo, kræver en kontakt forbindelse, kabler er mere stabile og hurtigere end Wi-Fi.

Forkert placering af routeren

Din router skal helst placeres centralt i hjemmet, og desuden er det ikke en god idé at gemme din væk i et tøj eller andet møbel. Det trådløse wifi bliver påvirket i en voldsom grad, at hastigheden nedsættes med 30-60%.

Lang afstand til wifi router

For stor afstand kan give problemer og et meget langsomt internet. Bor du f.eks i et hus eller rækkehus på 2. etager er det en rigtig god ide, at invistere i et mesh netværk eller en wifi repaeter.

Info

Vidste du at en trådløs repeater kan forlænge rækkevidden på et wifi netværk? Desuden kan et mesh netværk af flere routere, der arbejder sammen for at udvide og forbedre trådløs dækning.

For enheder på samme tid

Alt for mange enheder bestårende af tablets, computere, sikkerhedsystemer og smartphones kan nedsænke internet hastigheden gevaldig. Det kan især blive rigtig slemt, hvis alle familiens medlemmer streamer eller sidder på de sociale medier på samme tid.

Det er et lynhurtigt fibernet kan løse problemet, da denne type kan håndtere rigtig mange enheder på sammen tid uden, at det hverken påvirker hastigheden eller stabiliteten.

Skift kanal på din wifi router

Hvis du bruger den samme wifi kanal som naboens, kan det give et langsomt internet på sigt. Den bedste måde at undgå en ustabil internetforbindelse er at skifte over til et andet kanel. Alt afhængt hvilken bredbåndrouter der er tale om, så kan dette gøres under indstillinger.

Stadigvæk langsomt internet?

Oplever du stadigt et langsomt internet, og har du forsøgt med alle muligheder selv, kan det være en god ide at kontakte din internetudbyder. Hvis du ikke har opgraderet eller haft den samme router igennem flere år, kan det være du skal ombytte din router til en bedre model.

Skift til fibernet

Hvis du stadigvæk syntes, at dit bredbånd ikke lever op til forventninger kan det være at du skal få installeret fibernet på adressen. Bare fordi der er tale om fibernet, kan du stadigvæk få et relativt billigt internet.

En etablering af fibernet kan kræve en større omkostning, der spænder fra alt mellem 1.000 kroner til 3.000 kroner. Kontakt gerne din nuværende internetudbyder eller en ny, hvis du påtænker at få installeret fiberbredbånd.